het volgende artikel verscheen in Tibsz, het ledenblad van vebes

Goed om te weten : Inclusieve salsa-les

Nadat ze ooit op reis ging naar Cuba, geeft Michèle Martens al twaalf jaar salsadanslessen. Slechtziende en blinde mensen zijn meer dan welkom. Haar dansschool Etage Tropical is gevestigd in Gent, Oostende en Brussel, maar ook actief in Eeklo, Oudenaarde, Aalst, Roeselare en Dendermonde.

Michèle heeft haar eigen systeem ontwikkeld. Ze vindt het belangrijk dat iedereen kan deelnemen ‘salsa’ betekent: een mix van. Voor mensen met visuele beperking gebruikt ze een methode met heel veel aandacht voor horen en tasten. Haar gedetailleerde uitleg wordt door alle cursisten gewaardeerd. Ze werkt met een vast patroon en een aangeduide dansplek. Alles wordt zo geplaatst dat je vlot je draai vindt.

Meestal werkt Michèle met een doorschuifsysteem waarbij iedereen met iedereen danst. Je hoeft geen eigen danspartner te hebben.

Voluit bewegen, veel mensen leren kennen, intens muziek ervaren, loslaten en genieten: dat is wat Etage Tropical je biedt, of je ervaring hebt of niet. Wie wil kennismaken, wordt met open armen ontvangen.

Op maandagavond (19 uur) is er dansles in VGC Commenius in Koekelberg (Brussel). Op donderdag wordt er gedanst in Oostende, in afspraak met de sportdienst. Voor alle andere locaties wordt het openbaar vervoer bekeken en/of worden lessen verlegd. Ook salsales bij je thuis is mogelijk, of digitaal. Michèle past zich dus aan waar nodig.

Info: www.etagetropical.be, info@etagetropical.be, 0473 80 97 18