1 sighted danceteacher & 1 blind assistant teaching bachata for 200 sighted dancers

Michèle en Manuel staan in het midden van een grote dansvloer op de Gentse Feesten. Ze dragen allebeide hun t-shirt van Etage Tropical, en Michèle heeft haar headset (micro) aan. Ze zijn omringd door 200 ziende dansers die allemaal geconcentreerd opgaan in de oefening. De figuur “très”, een bachatafiguur voor gevorderden wordt door de 200 dansers uitgevoerd. Jong en oud, alle nationaliteiten, iedereen heeft er reuzezin in. Het zonnetje schijnt vollop op de dansvloer en lachende gezichten tonen het plezier. Manuel begeleid Michèle op een correcte manier. Hij houd zijn rechterhand op zijn borstkas terwijl hij de eerste bachatapassen danst om daarna Michèle in een halve draai van links naar rechts te bewegen met een markering op de 4de tik en om vervolgens uit te draaien van rechts naar links. Michèle heeft er duidelijk zin in. Ze geeft de instructies verbaal aan terwijl ze regelmatig de telling door de microfoon aangeeft. Wanneer iedereen het kan, is ze mega blij en lacht zich kriek, dat wordt opgevangen door Manuel want ook hij heeft er net zoals de vele dansers veel plezier in. 

Op de video is het logo van Sport Vlaanderen aangebracht en het logo van Etage Tropical, met een verwijzing naar de website www.danceorientation.eu

Voor Michèle is dit een heel belangrijke video, omdat ze in haar opzet slaagt als trainer voor “dans voor blinden en slechtzienden”, Michèle traint Manuel tot assistent lesgever en wil daarmee het dansprotocol doorbreken, namelijk je hoeft niet te zien om uit te blinken in je passie. Met deze dans wil Manuel en Michèle aangeven dat ook de klassieke koppeldansen toegankelijk zijn voor blinden en slechtzienden. Manuel toont hiermee dat hij tussen 200 dansers als blinde de figuur beheerst en de volger (Michèle) duidelijke richtlijnen kan aangeven. Een vooruitstrevende oefening waar we fier op zijn!