Erik (Dieltjens), sinds juli 2021 danser bij Etage Tropical met de diagnose : degeneratieve myopie en glaucoom met nog 10% zicht, zegt tegen me : “Ja, ge mooooeeeet nogal zuuuuken – in plaats van zoeken, want hij komt uit de Kempen, hahahaha; om iets te vinden over dans voor blinden en slechtzienden in België. En daar gaat het nu over!

De cijfers voor blinden en slechtzienden in België zijn bekend, alsook over de hele wereld.

Deze site “Dance Orientation” of kortweg #DO, is de eerste aanzet tot meer dansmogelijkheden voor blinden en slechtzienden, op om het even welk niveau, waar ook ….. gewoon het begin

#DO

Het gaat in de eerste plaats over de mogelijkheid tot…..

Alle publicaties, bedenkingen, ideëen zijn gebaseerd op het leven zelf, de dans zelf, de praktijk en met de hulp en input van geëngageerde mensen.

Hier en daar gestaafd met wat wetenschappelijk onderzoek en publicaties.

Maar over het algemeen is er weinig terug te vinden over “dans voor blinden en slechtzienden”.

Deze site is dan ook een uitnodiging voor elk wie: iets weet, wil delen, vertellen over dansen en zien, dansen en niet zien of gewoon wil komen dansen!

Voor alles wens ik te benadrukken dat wat ik schrijf vanuit een “ziend” standpunt is en altijd als dansleerkracht en vakmens. Mochten er zaken zijn waar je als blinde of slechtziende bedenkingen bij hebt, met reuzeplezier ga ik een debat aan en dit met het oogpunt om zoveel mogelijk informatie te verzamen voor onze gezamenlijke doelstelling.

De vertalingen op deze site werden gedaan door Ellen Remue, Jacques Guidé en Manuel Delaere waarvoor dank.